Рада Федерації Росії. Джерело: росЗМІ

Росія припинила участь у Парламентській асамблеї ОБСЄ: яка причина демаршу Кремля

Комітет Ради Федерації з міжнародних справ Росії ухвалив заяву про призупинення участі російської делегації в Парламентській асамблеї ОБСЄ. Документ підтримали 164 сенатори.

Про це повідомили російські пропагандистські інформаційні ресурси з посиланням на рішення Держдуми від середи, 3 липня. У Російській Федерації вважають це рішення обґрунтованим.

"Сенатори Російської Федерації та депутати Державної думи вважають обґрунтованим і закономірним призупинити участь делегації Федеральних зборів Росії у Парламентській асамблеї ОБСЄ, а також виплату внесків Росії до бюджету Парламентської асамблеї ОБСЄ. У період призупинення участі будь-які дії щодо внесення змін до правил процедури асамблеї, які мають на меті завдати шкоди російській делегації вважатимуться юридично нікчемними", — йдеться в повідомленні.

Водночас сенатори та депутати заявили про готовність повернутися до роботи Парламентської асамблеї ОБСЄ за умови перегляду її керівництвом і низкою держав-членів нібито "русофобських і дискримінаційних підходів" до розв’язання проблем європейської безпеки.

Як відомо, 1 липня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що країну-агресорку Росію не обрали до Економічної та соціальної ради ООН.

Нагадаємо, що 7 листопада минулого року Росія офіційно вийшла з Договору про звичайні збройні сили в Європі, який встановлює юридично обов'язкові обмеження на ключові категорії звичайних військових озброєнь держав-учасниць.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.07.2024 13:36