Фото: росЗМІ

Росія розблокувала частину фінансових активів Північної Кореї в обмін на постачання зброї, — NYT

Російська Федерація розблокувала частину активів Північної Кореї (КНДР), які були заморожені через санкції ООН, в обмін на зброю для загарбницької війни проти України.

Про це пише The New York Times із посиланням на джерела в розвідці США.

За даними видання, РФ дозволила розблокувати дев'ять мільйонів доларів із 30 мільйонів доларів заморожених північнокорейських активів, що зберігаються у російському банку. Ці гроші Північна Корея планує використати для придбання сирої нафти.

До того ж північнокорейська підставна компанія нещодавно відкрила рахунок в одному із російських банків. Це свідчить про те, що Москва, імовірно, допомагає Пхеньяну обійти санкції ООН, які забороняють більшості банків співпрацювати з Північною Кореєю.

За словами чиновників, які говорили на умовах анонімності новий банківський рахунок відкрили в Південній Осетії, яка має тісні зв’язки з Росією. Американські чиновники не можуть підтвердити деталей банківських домовленостей РФ з Пхеньяном. Проте, за словами одного неназваного високопосадовця, ці домовленості "відповідають очікуванням США щодо того, чого КНДР вимагатиме від Росії в обмін на постачання зброї".

Нагадаємо, The Washington Post написав 4 січня, що Північна Корея могла передати Російській Федерації декілька десятків балістичних ракет для ударів по Україні. І така військова підтримка має тенденцію до зростання.

Своєю чергою координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що російські військові в останні дні продовжували запускати по мирних містах України балістичні ракети виробництва Північної Кореї. У США запевняють, що мають цьому докази.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 06.02.2024 15:25