Фото: Камала Гарріс. Джерело – Getty Images / Global Images Ukraine

Росія поширює фейкові відео, що дискредитують Гарріс та її кампанію, — Politico

Зусилля Москви щодо втручання в майбутні президентські вибори у Сполучених Штатах Америки дедалі більше зміщуються в бік президентської кампанії кандидата від демократичної партії Камали Гарріс.

Як повідомляє Politico, посилаючись на дані американської компанії Microsoft, нова спроба росіян щодо втручання у президентські вибори у США передбачає розповсюдження підроблених відео, що дискредитують Гарріс та її кампанію. 

Зазначається, що компанія знайшла докази того, що дві російські хакерські групи останніми тижнями поширили відеозаписи, зокрема ті, на яких прихильники Гарріс здійснюють напади на прихильників колишнього президента Дональда Трампа, а також інше відео, у якому актор видавав себе за Гарріс під час фіктивного інциденту з дорожньо-транспортною пригодою, коли кандидатка від демократів нібито збила дитину та втекла з місця аварії. 

Зокрема, кожне з цих відео отримало мільйони переглядів, а одне з них було оприлюднено через фейкове видання новин у Сан-Франциско, щоб надати цьому відео більше довіри серед населення США. Представники РФ також опублікували відео в соціальних мережах X і Telegram, на яких зображено білборд Нью-Йорка з фальшивими правилами Гарріс.

"Microsoft виявила, що це відео отримало понад 100 000 переглядів на X за перші години після публікації", — зауважує видання.

Відповідні висновки Microsoft були оприлюднені через два тижні після того, як міністерство юстиції США видалило понад 30 веб-сайтів, які були пов’язані із зусиллями Москви вплинути на вибори. Фахівці компанії заявили, що вони вже бачили спроби цієї операції впливу на створення нових сайтів і переміщення туди вмісту. Втім, Москва не самотня у своїй підривній діяльності. Microsoft також помітила зусилля групи, пов’язаної з Китаєм, відомої як Storm-1852, яка поширювала критично налаштований проти Гарріс та Байдена контент у соціальних мережах.

Politico зауважує, що така діяльність, ймовірно, триватиме до листопада, особливо з боку Москви. Водночас компанія передбачає, що російська влада використовуватиме хакерські групи для посилення своїх повідомлень у мережі, які можуть включати пропаганду, створену штучним інтелектом.

Нагадаємо, раніше Politico повідомляло, що нова рекламна кампанія наголошує на позитивному досвіді Камали Гарріс щодо України та критикує лояльний підхід Дональда Трампа до Росії. Її запустили у ключових штатах США, які традиційно відіграють вирішальну роль на виборах президента. Зазначається, що відповідна рекламна кампанія націлена на американців східноєвропейського походження. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.09.2024 02:22