Фото ілюстративне. Джерело: socportal.info

Росіяни втратять останню можливість в'їхати до Європи на автомобілі: Норвегія готує заборону

Норвегія розглядає варіант обмеження використання в країні автомобілів із російськими номерами. Міністерство закордонних справ країни вже працює над новими правилами обмеження використання таких транспортних засобів.

Як повідомляє видання NRK. Насамперед Норвегія введе обмеження на в'їзд і використання автомобілів з російською реєстрацією. 

"Зараз ми вивчаємо, як це буде зроблено, і найближчим часом представимо ефективні заходи", — заявив держсекретар МЗС Норвегії Ейвінд Вад Петерссон.

Хто вже заборонив в'їзд автомобілів з російською реєстрацією на свою територію

Норвегія є останньою країною, яка має сухопутний кордон із Росією й досі не заборонила в'їзд автомобілів з російськими номерами. 12 вересня це зробили вже Латвія та Литва, а 13 вересня — Естонія. Там заявили, що "не можуть допомагати громадянам країни-агресора користуватися благами свободи та демократії, доки Росія продовжує геноцид в Україні".

Аналогічне рішення 16 вересня ухвалили у Фінляндії. Зокрема, навіть постійне проживання у країні не дає права на використання зареєстрованих у Росії автомобілів на території країни. З 17 вересня заборонила в'їзд легкових автомобілів, зареєстрованих у Росії, й Польща.

Нагадаємо, 14 вересня Сполучені Штати Америки запровадили новий пакет санкцій проти Російської Федерації. Під обмеження потрапили заводи, банки та кораблі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 21.09.2023 03:16