Фото: Запорізька обласна прокуратура

Розстріл українських бійців біля Роботиного: прокуратура почала розслідування

Запорізька обласна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом розстрілу росіянами українських військовополонених поблизу Роботиного.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора України.

"За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)", — йдеться в повідомленні.

В Офісі генпрокурора наголосили, що вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

Що відомо про страту українських воїнів

У вівторок, 20 лютого, проект Deep State поширив відеозапис розстрілу військовослужбовцями армії РФ трьох українських захисників, взятих у полон. На кадрах видно трьох українських військових, які склали зброю і виходять з окопу з піднятими вгору руками. Далі окупанти направили на них зброю і відкрили вогонь, після чого троє українських захисників впали на землю.

Автори проекту наголосили, що, за даними, суміжних підрозділів, 18 лютого росіяни наступали на село з півдня і захопили частину великого опорного пункту, де залишилося троє бійців 3-ї БрОП "Спартан". 

Правоохоронці встановили, що подія відбулася саме 18 лютого 2024 року поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області. 

Нагадаємо, вранці 18 лютого російські загарбники на Сході України розстріляли двох українських військовополонених. За даними військових, черговий воєнний злочин війська країни-агресорки вчинили в смузі відповідальності ОСУВ "Хортиця". 

Водночас за даними проекту DeepState, рашисти розстріляли ще шістьох полонених військових, які залишились в Авдіївці на позиції Музей ("Зеніт") після відходу української армії. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 20.02.2024 17:57