Фото: ГУР

Розвідка показала техніку, яку окупанти стягнули на ЗАЕС

Російські загарбники продовжують мілітаризацію території Запорізької АЕС. Наразі рашисти використовують АЕС як логістичну та військову бази.

Про це повідомила прес-служба Головного управління розвідки України.

За даними розвідки, на майданчиках енергоблоків №1, 2, 4 постійно перебуває особовий склад росіян, бронетехніка та вантажівки. Кількість транспорту та військових змінюється. Протягом дня біля кожного енергоблока може бути від п’яти до 20 одиниць техніки.

рашисти на АЕС

Фото: ГУР

"Ротація відбувається приховано під час комендантської години (від 23:00 до 5:00). Всі вантажівки щільно затентовані. Є інформація, що в них можуть бути боєприпаси та вибухівка", — йдеться у повідомленні розвідки.

У ГУР також зауважили, що співробітників чергових змін, які мають проводити огляд енергоблоків один-два рази на тиждень, не допускають на територію, яку контролюють російські війська. Натомість тих, хто намагався провести контрольні обходи, били та катували. Наголошується, що декілька співробітників перебувають у лікарні в тяжкому стані.

"Дії окупантів вже призвели до низки аварійних ситуацій під час яких ЗАЕС відключалась від енергоживлення", — додали в ГУР.

Нагадаємо, російські терористи 22 травня вкотре здійснили обстріл Запорізької атомної електростанції. Унаслідок цього відключилася остання високовольтна лінія передач — Дніпровська 750 кВ. Проте українські фахівці відновили живлення Запорізької атомної електростанції від української енергосистеми. Ситуацію наразі вдалося стабілізувати.

Додамо, Російська Федерація зібрала на Запорізькій АЕС кілька тисяч озброєних окупантів. Вороги перетворюють станцію на укріплену військову базу. Раніше повідомлялось, що російські окупанти готують до "евакуації" людей з міста-супутника Запорізької атомної електростанції Енергодара. Йдеться про близько 3 100 осіб. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.05.2023 15:23