Джо Байден. Джерело: Facebook

Серед демократів США стартувала кампанія із закликом до Байдена відмовитися від балотування в президенти

Депутат Палати представників від Демократичної партії Ллойд Догет публічно закликав президента Джо Байдена відмовитися від балотування на другий термін. Він став першим демократом, який озвучив таку пропозицію.

Про це повідомила агенція AP. Журналіста наводять його слова з аргументацією своєї позиції.

"Під час дебатів Джо Байден не зміг ефективно захистити свої численні досягнення", — наголосив Ллойд Догет.

Конгресмен із Техасу також додав, що Байден повинен "ухвалити болюче та важке рішення зняти свою кандидатуру".

"Моє рішення оприлюднити ці рішучі застереження не є легким і жодним чином не применшує моєї поваги до всього, чого досягнув президент Байден. Визнаючи, що, на відміну від Трампа, першочерговим зобов'язанням президента Байдена завжди було служіння нашій країні, а не собі, я сподіваюся, що він усе ж ухвалить болісне та важке рішення про зняття своєї кандидатури. Я з повагою закликаю його зробити це", — пояснив Догет.

Раніше стало відомо, що Національний комітет Демократичної партії розглядає можливість офіційно висунути кандидатуру Джо Байдена вже в середині липня, щоби гарантовано забезпечити його присутність в бюлетені та припинити внутрішньопартійні розмови про його заміну.

До речі, сім'я Байдена закликала його залишитися в президентських перегонах і обговорювала, чи не звільнити його головних помічників після поганого виступу президента США на дебатах. Сам Байден іти з перегонів теж не планує.

Нагадаємо, що, за результатами опитування Morning Consult, після виступу на дебатах чинного президента Джо Байдена 60% виборців вважають, що його варто "точно" або "ймовірно" замінити як кандидата від Демократичної партії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.07.2024 22:16