Фото: Telegram Дениса Шмигаля

Шмигаль зустрівся з делегацією Сенату Польщі: обговорили конфіскацію активів РФ

У п'ятницю, 24 травня, прем'єр-міністр Денис Шмигаль зустрівся із делегацією Сенату Польщі на чолі з маршалком Малгожатою Кідавою-Блонською. Серед головних тем — військова допомога та конфіскація російських активів.

Про це очільник українського уряду повідомив на своїй сторінці у Telegram.

"Провели зустріч із делегацією Сенату Польщі на чолі з маршалком Малґожатою Кідавою-Блонською. Маємо багато тем на порядку денному нашої співпраці. Говорили про військову підтримку, європейську та євроатлантичну інтеграцію, санкції проти агресора, конфіскацію російських активів, а також розвиток прикордонної інфраструктури", — заявив прем'єр.

Шмигаль зауважив, що особливу увагу приділили ситуації в енергосистемі України. 

"Розраховуємо на допомогу Польщі в постачанні необхідного обладнання, зокрема генераторів, модульних котелень та газових турбін. Маємо намір децентралізувати українську енергосистему, аби зробити її менш вразливою для ворога", — наголосив очільник українського уряду.

Також український прем'єр подякував Польщі за надання ЗСУ боєприпасів для ППО.

"Високо цінуємо надзвичайний рівень підтримки нашої держави з боку Польщі й польського народу", — підсумував він.

Нагадаємо, польська влада визнала, що загрози диверсій з боку Росії збільшилися. Тож у Польщі вирішили посилити заходи безпеки у головному транзитному вузлі для іноземної військової допомоги Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.05.2024 18:44