Малгожата Кідава-Блонська та Руслан Стефанчук. Джерело: Facebook

В Україну з офіційним візитом уперше прибула маршалок Сенату Польщі (фото)

У п’ятницю, 24 травня, в Україну з офіційним візитом прибула маршалок Сенату Республіки Польща Малгожата Кідава-Блонська. Це її перша поїздка до Києва на міждержавному рівні.

На вокзалі гостю з Польщі зустріла заступниця голови Верховної Ради України Олена Кондратюк, про що залишила допис на своїй Facebook-сторінці.

"Зустріла пані спікерку на Київському вокзалі. Це важливий візит для розвитку міжпарламентської співпраці та зміцнення українсько-польських стосунків", — заявила вона.

Згодом Малгожата Кідава-Блонська відвідала український парламент, де її прийняв його голова Руслан Стефанчук.

"Цей візит є свідченням беззаперечної підтримки польським народом боротьби українців проти російського агресора. Вдячний Польщі за всебічну допомогу, надану Україні. Під час зустрічі ми обговорили безпекову ситуацію. Подякував за оборонну підтримку", — зазначив він.

За його словами, ворог не припиняє свій терор, і Україна потребує військової підтримки. Тому Стефанчук окреслив українські пріоритети, серед яких додаткові системи ППО та РЕБ, боєприпаси, бронетехніка, дрони й антидронові системи, далекобійні ракети.

Також приділили увагу європейській та євроатлантичній інтеграції, голова Верховної Ради подякував Польщі за незмінну підтримку України на шляху до членства в ЄС і НАТО. Це два визначальних для України напрямки.

"Подякував Польщі за підтримку "Формули миру" президента України Володимира Зеленського та підтверджену участь президента Польщі у Глобальному саміті миру. Водночас закликав Польщу до допомоги у залученні до участі у Саміті країн Азії, Африки та Латинської Америки", — підсумував голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Нагадаємо, польська влада визнала, що загрози диверсій з боку Росії збільшилися. Тож у Польщі вирішили посилити заходи безпеки у головному транзитному вузлі для іноземної військової допомоги Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.05.2024 12:38