Такер Карлсон. Джерело: Meduza

Скандальний американський журналіст Такер Карлсон прилетів у Москву для інтерв’ю з Путіним

До Росії вперше приїхав один із найпопулярніших і найскандальніших американських телеведучих і улюбленець російської пропаганди Такер Карлсон. У Росії вважають, що головною метою візиту є інтерв'ю з Путіним. Зокрема, у Кремлі таку можливість обговорювали.

Про це повідомила Meduza.

У Москві журналіст перебуває ще з 1 лютого, куди він прилетів зі Стамбула. З того часу російська пропаганда стежила буквально за кожним кроком Карлсона. Державні видання Росії понад дві тисячі разів згадали Карлсона у своїх нотатках, а за останні декілька днів частота згадок телеведучого у ЗМІ зросла в 14 разів.

Сам американський журналіст Такер Карлсон заявив, що скоро візьме інтерв'ю у Путіна, тому що "американці абсолютно не в курсі того, що відбувається у Росії та Україні". Також він сказав, що Ілон Маск обіцяв не блокувати його інтерв'ю з президентом Росії, коли його опублікують у соцмережі Х. Окрім того, журналіст пообіцяв, що всі зможуть переглянути це інтерв'ю безкоштовно на його сайті у версії без монтажу.

Такер Карлсон зазначив, що запропонував Зеленському також дати інтерв'ю, та висловив сподівання, що той погодиться. За його словами, медіа в США, беручи численні інтерв'ю з українським президентом, займаються "пропагандою у найогиднішій формі", що веде до загибелі людей.

Попри те, що Такер Карлсон неодноразово висловлював симпатії Росії, пишуть аналітики Forbes, інтерв'ю з Володимиром Путіним може стати одним із найсуперечливіших кроків телеведучого з моменту відновлення його шоу в соцмережі Х. Це інтерв'ю, якщо воно відбудеться, також може стати першою зустріччю Путіна з західним журналістом із початку повномасштабного вторгнення військ Росії в Україну.

Раніше, з 2016 по 2023 рік, Такер Карлсон працював ведучим програми "Такер Карлсон сьогодні ввечері" на телеканалі "Fox News". Однак у квітні минулого року його звільнили. До того ж це відбулося без офіційного пояснення з боку роботодавця.

Згодо CNN дав таку оцінку його роботі: "Карлсон був головним пропагандистом теорій змови та радикальної риторики на телеканалі".

У листопаді Дональд Трамп заявив, що розглядає скандального телеведучого Такера Карлсона потенційним партнером навіть віце-президентом у разі, якщо Трамп переможе на майбутніх виборах.

Нагадаємо, 3 лютого диктатор Володимир Путін висловився про події, що відбувалися на Харківщині після відходу звідти російської армії. За словами глави Кремля, йому боляче говорити про те, що відбувалося в той час.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.02.2024 21:58