Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

Скасування рішень ВЛК з 2022 року: російські пропагандисти поширили новий фейк

У мережі поширили начебто наказ Міністерства оборони України. Він нібито стосується змін у роботі військово-лікарських комісій при територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки. Однак ця інформація виявилася банальним фейком.

Про це повідомив Центр протидії дезінформації.

У "документі" наголошується:

  • рішення ВЛК, видані у Київській, Одеській, Львівській, Вінницькій, Житомирській областях місцевими ТЦК з 2022 року, визнані недійсними;
  • зазначається, що військовозобов’язані у цих регіонах повинні зробити актуалізацію даних та інше.

"Ми верифікували цю інформацію в Міністерстві оборони України та з’ясував, що це фейк. Документ складено з грубим порушенням вимог щодо оформлення, до того ж він містить чимало помилок. Наприклад, правильною є назва Центральна військово-лікарська комісія ЗСУ без додавання прийменника "при", — зазначили в Центрі протидії дезінформації.

Там пояснили, що мета таких вкидів — дискредитація Міноборони України, розповсюдження панічних настроїв серед населення та зрив загальної мобілізації.

"Довіряйте тільки верифікованим джерелам інформації", — традиційно наголосили в Центрі протидії дезінформації.

Фейковий "документ"

Джерело: Центр протидії дезінформації

Нагадаємо, 1 серпня речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий заявив, що в мережі з'явився фейковий твіт міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби про нібито обмежені ресурси США для підтримки Києва. Його активно розповсюджує ворожа пропаганда.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.08.2024 12:28