Віктор Ляшко. Джерело: Facebook

Скасують і проведуть заново: у МОЗ розповіли, що буде з тендером на відбудову "Охматдиту"

Тендер, який був організований на відбудову київської дитячої лікарні "Охматдит", яка потрапила під удар російської армії 8 липня, скасують. Цього разу він буде проведений вже на Prozorro.

Про це на брифінгу повідомив глава Міністерства охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Посадовець наголосив, що благодійний фонд "Охматдиту" перерахує кошти на казначейський рахунок закладу, тож наступний тендер відбудеться вже в електронній системі Prozorro та за правилами публічних закупівель. 

"До проведення тендеру буде залучене ДП "Медичні закупівлі", — йдеться у заяві Ляшка.

Також МОЗ та "Охматдит" ініціюють створення наглядово-ревізійної ради з 15 осіб, куди ввійдуть шість благодійників, які найбільше задонатили, а також по одному представнику від Міністерства та лікарні, і представники будівельних підрядників.

Раду, яку створять протягом тижня, має зібрати критерії, за якими виберуть підрядника для відновлення. Після цього буде проведено тендер через Prozorro, а усіх підрядників, які відповідають необхідним критеріям, закликають долучити до тендеру.

Раніше у Міністерстві охорони здоров'я відреагували на скандал, який розгорівся навколо відбудови київського "Охматдиту", що зазнав пошкоджень внаслідок російської ракетної атаки. Компанія, яка перемогла в тендері, виявилась маловідомою, а вартість ремонтних робіт стали одними з найдорожчих.

Нагадаємо, 17 липня стало відомо, що Німеччина виділяє кошти на відновлення дитячої лікарні "Охматдит", яку російські окупанти пошкодили під час ракетного удару 8 липня. Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку країни надасть Києву 10 мільйонів євро.

Також за три години від початку збору на відновлення дитячої лікарні "Охматдит" у Києві українці задонатили понад 100 мільйонів гривень. Цільовий збір ініціював United24 разом із Monobank. До ініціативи долучилися прості українці та бізнесмени. Початковий план збору становив 100 мільйонів гривень, однак після досягнення необхідної суми його вирішили продовжити.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.08.2024 15:45