Фото: ДПСУ

Скільки чоловіків щодня намагаються втекти за кордон: дані ДПСУ

В Україні щодня приблизно 20 чоловіків затримують під час спроби незаконного перетину кордону поза пунктами пропуску. Крім того, ще до 150 чоловіків призовного віку отримують відмови під час виїзду з України.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"Щодня отримують відмову в перетині кордону 120-150 осіб, оскільки вони не відповідають тим виняткам у правилах, які дозволяють їм перетинати кордон, що визначені постановою уряду №57. У пунктах пропуску намагаються використовувати підроблені довідки та документи", — сказав Демченко.

У ДПСУ також повідомили про припинення доступу до системи "Шлях" 38 перевізників-ліцензіатів системи, а також про сповіщення про підозру 126 особам, які незаконно перетинали кордон за цією системою.

"ФОП, які мають доступ до системи "Шлях", періодично зловживають своїм правом і вносять до системи осіб, які не є водіями. Працівники ДПС фіксують випадки подібних порушень і передають ці відомості або обласним військовим адміністраціям, або Мінінфраструктури, або правоохоронним органам для притягнення таких осіб до відповідальності за неправдиве внесення інформації", — додав Демченко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські чоловіки вигадали нову схему для перетину кордону. Вони підробляють свідоцтво про смерть дружини.  Чоловіки намагаються використати підробні документи, оскільки батькам-одинакам дозволено перетинати кордон. Також підробляють документи про своїх дітей — намагаються надати свідоцтво про наявність трьох дітей віком до 18 років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.06.2023 11:57