Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Скільки населених пунктів у Курській області контролюють ЗСУ: Зеленський оприлюднив оновлену інформацію

Українські сили на теперішній момент контролюють уже понад 1 250 квадратних кілометрів території. Це 92 населених пункти у Курській області Російської Федерації.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час виступу на нараді керівників закордонних дипломатичних установ України.

"Українські воїни продовжують захисну операцію у визначених районах Курської області. Зараз наші сили контролюють більш ніж 1 250 квадратних кілометрів території ворога та 92 населених пункти. Триває зміцнення наших позицій, стабілізація визначених районів і поповнення обмінного фонду для України", — зазначив він.

За його словами, ще декілька місяців тому багато хто у світі, якби почув, що ми плануємо таку операцію, як у Курській області, сказав би, що це нереально та що це перетин нібито найбільш червоної з усіх червоних ліній, які є в Росії.

"Саме тому, власне, ніхто й не чув про таку нашу підготовку. І тепер реальний успіх наших воїнів свідчить сам за себе: наші активні захисні дії по той бік кордону та нездатність Путіна вберегти свою територію від таких наших захисних дій дуже красномовні", — наголосив український президент.

Він додав, що наш активний превентивний захист є найефективнішою протидією російському терору та забезпеченням реального ускладнення ситуації для держави-агресора.

"А по-друге, ми зараз маємо надзвичайно важливу ідеологічну зміну, а саме: уся наївна, ілюзорна концепція так званих червоних ліній щодо Росії, яка панувала в оцінках війни деяких партнерів, розсипалася цими днями десь під Суджею. Світ бачить, що все в цій війні залежить тільки від сміливості — сміливості нашої та партнерів. Від сміливих рішень для України, від сміливості в підтримці України та сміливих кроків — і не лише наших кроків. Важливо, щоби партнери були синхронними з нами в цій рішучості, і тоді в Росії не залишиться жодного іншого кроку, крім справедливого миру", — підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський доповів президенту Володимиру Зеленському про поточну ситуацію на фронті. Особливу увагу приділили Курській області та Донбасу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.08.2024 20:56