Фото: vsn.ua

Скільки поранених військових повертаються у стрій після лікування: дані ЗСУ

На сьогодні понад 70% військовослужбовців, які отримали поранення чи травми на фронті, після лікування повертаються у стрій.

Про це повідомив командувач Медичних сил Збройних сил України Анатолій Казмірчук в інтерв'ю "Укрінформу".

"За нашими даними, понад 70% поранених і травмованих повертається у стрій. Це середньостатистичні дані. Адже ви розумієте, що на різних напрямках фронту цифри можуть різнитись. Ми можемо говорити, що саме ці 70% військовослужбовців, по суті, є кістяком і основою військового контингенту", — зазначив Казмірчук.

За словами посадовця, те, що бійці знову повертаються у стрій після лікування — це вкрай важливо, адже військовослужбовці, які вже служили, можуть передати побратимам свій досвід.

"Це дає можливість, скажімо, не шукати новий мобілізаційний ресурс, а використовувати навчені кадри. Адже всім відомо, що військовослужбовець, який прийшов за контрактом чи за мобілізацією, повинен пройти в навчальному центрі основи базової загальновійськової підготовки, до складу якої, в тому числі входить і військово-медична підготовка", — відзначив командувач.

Як зауважив Казмірчук, для покращення навичок бойових медиків було ініційовано зйомку онлайн-курсу з тактичної медицини. Там представлено програму підготовки бойового медика за алгоритмами MARCH- PAWS.

"Звичайно, відеоформат розрахований лише на засвоєння вже отриманих навичок та їх повторення, але таким чином ми наближаємо доступність у засвоєнні навичок для кожного військовослужбовця", — зазначив командувач.

Він також додав, що наразі пріоритетна задача командування — зробити так, щоб кожен боєць був навченим, як звичайний мобілізований військовий, так і бойовий медик.

Нагадаємо, Міністерство оборони України розробили новий формат повісток. Їх вже тестують на функціональність та запровадять найближчим часом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.10.2024 11:17