Фото: kremlin.ru

Скільки Путін воюватиме з Україною: російський диктатор озвучив Сі Цзіньпіну чіткі терміни, — ЗМІ

Глава Кремля Володимир Путін попереджав лідера Китаю Сі Цзіньпіна про те, що війна Росії з Україною може тривати п'ять років. Водночас російський диктатор впевнений у перемозі РФ.

Про це повідомляє Nikkei Asia.

Джерела Nikkei наголосили, що таке попередження було озвучене Путіним під час візиту Сі Цзіньпіна до Москви у березні 2023 року. Тоді він сказав, що Росія "воюватиме щонайменше п'ять років", але запевнив очільника Китаю, що Росія зрештою переможе.

Nikkei повідомило, що незалежно від того, чи повірив в слова Путіна Сі Цзіньпін, це могло вплинути на подальші відносини між Російською Федерацією та Китаєм, що, зокрема, відобразилося у відрядженні китайської миротворчої місії в Європу та звільненні китайського міністра закордонних справ.

Після цього, за даними джерела, Китаю довелось переглянути свою стратегію, оскільки затяжна війна в Україні суттєво вплине на плани та амбіції Сі Цзіньпіна приєднати до КНР Тайваню.

Як пише Nikkei, з огляду на заяву Путіна, повідомлення про нібито сигнали Росії про відкритість до припинення вогню та переговорів не слід сприймати як правду. Ймовірно, глава Кремля просто намагається створити ілюзію напередодні президентських виборів, вважаючи, що це йому допоможе.

Раніше Володимир Путін заявив, що війна проти України закінчиться тільки тоді, коли армія країни-агресорки досягне всіх своїх цілей. Зокрема, Путін і досі марить провести "денацифікацію" на території нашої держави та вигадує, що Одеса — російське місто.

Нагадаємо, раніше Путін заявив, що на сьогодні у країни-агресорки нібито немає потреби мобілізувати до лав армії нових чоловіків. Путін зазначив, що у Росії вже було призвано 300 тисяч осіб, з яких 244 тисячі нібито перебувають на війні з Україною.

Своєю чергою генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що попри значні військові зусилля російському диктатору Володимиру Путіну не вдасться досягти своїх цілей в Україні. Після майже двох років війни Україна зараз ближча до НАТО та ЄС, ніж будь-коли.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.12.2023 23:52