Ростислав Карандєєв під час зустрічі із запорізькими журналістами. Джерело: mcip.gov.ua

Скільки українських медійників перебуває в російському полоні: відповідь Мінкульту

У російському полоні зараз перебувають 32 представники українських медіа. Тривають переговори офіційних осіб з обидвох боків про їхнє якнайшвидше повернення.

Про це заявив виконувач обов'язків міністра культури й інформаційної політики України Ростислав Карандєєв під час поїздки в Запорізьку область.

У Міністерстві культури й інформаційної політики поінформували, що в межах поїздки Карандєєв зустрівся з представниками місцевих ЗМІ. Темою зустрічі також стала підтримка регіональних медіа та повернення полонених журналістів.

"Відродження України розпочинається з регіонів. Тому ми маємо вже зараз розпочати ці процеси, зокрема, залучаючи тих, хто транслюватиме це відродження, трактуватиме зміну та докладатиметься до формування критичного мислення у суспільства", - зазначив виконувач обов’язків міністра культури.

Він зазначив, що Мінкульт уже готує бюджетну декларацію на наступний рік, де зробить "серйозний акцент" на фінансовій підтримці регіональних медіа, зокрема, друкованих.

Також Карандєєв прокоментував питання діяльності Telegram-каналів і TikTok. За його словами, наразі нараховано близько 350 "ворожих каналів" у месенджері Telegram, при цьому вже декілька десятків із них заблоковані.

Нагадаємо, 9 квітня Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявляв, що росіяни проігнорували ініціативу України щодо обміну військовополонених мусульман і католиків. При цьому українська сторона пропонувала формат обмін один до чотирьох.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.05.2024 17:16