Фото ілюстративне зі соцмереж

Скільки в'язнів уже приєдналися до ЗСУ та які функції вони виконуватимуть: пояснення Мін’юсту

Вийшли з в'язниць та приєдналися до Збройних сил України в межах мобілізації вже понад 600 ув'язнених. При цьому відомо, що українські в'язні переважно стануть штурмовиками на фронті.

Про це розповів міністр юстиції України Денис Малюська в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Уже 613 ув'язнених вийшли та приєдналися до лав Збройних сил України, вони проходять відповідну підготовку", — зазначив він.

За його словами, міністерство стежить, щоби всі вимоги щодо мобілізації ув'язнених дотримувалися. Це необхідно для того, щоби ті, хто все ще сумнівається, бачили, що засуджених тренують і забезпечують відповідно до стандартів.

"З українських в’язнів створюватимуть переважно штурмові підрозділи. Це будуть підрозділи, які поки що складаються винятково з осіб, які відбували покарання. Тобто це монолітні підрозділи без змішування з іншими військовослужбовцями", — пояснив міністр юстиції України Денис Малюська.

Як відомо, від початку повномасштабної війни в Україні мобілізація засуджених заборонялася на законодавчому рівні. Нещодавно український парламент вирішив змінити цю ситуацію, тепер ув'язнені можуть служити у лавах ЗСУ. Для цього ухвалили відповідний закон.

Нагадаємо, нещодавно заступниця міністра юстиції Олена Висоцька розповідала, що станом на 21 травня понад три тисячі засуджених подали заяви на добровільне приєднання до лав Збройних сил України в обмін на умовно-дострокове звільнення. Це стало можливим після ухвалення закону про мобілізацію в’язнів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.05.2024 21:48