Фото ілюстративне. Джерело: patrioty

Скорочення повноважень ТЦК: у Міноборони відреагували на ідею нардепів

Ідея про скорочення та передачу деяких повноважень територіальних центрів комплектування цивільним органам виникла у Верховній Раді. Її обговорення наразі триває, але до ухвалення конкретного рішення ще далеко.

Про це заявив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в ефірі національного телемарафону "Єдині новини". Він наголосив, що відповідного рішення ще немає.

"Поки що немає конкретного рішення, розмови тривають. Справді, зробити цей процес зрозумілішим, щоби система працювала, наприклад, так, як працюють ЦНАПи, є доволі привабливою ініціативою. Вона розглядається, вона опрацьовується", — зазначив він.

Речник Міноборони акцентував, що наразі немає іншої інформації про ймовірні скорочення повноважень ТЦК і передачі їх іншим органам.

Раніше Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони й розвідки розпочав розгляд можливості передачі функцій ТЦК до цивільних органів. До цього підштовхнула бійка між працівниками "швидкої допомоги" та працівниками ТЦК, що стався 11 червня в Одесі.

"Це насправді ганебна ситуація, коли військові б'ються з лікарями, — я такого ще не бачив", — зауважив народний депутат Єгор Чернєв в ефірі національного телемарафону.

Він також додав, що у профільному комітеті парламенту опрацьовують варіанти, як не допустити повторення таких ситуацій в майбутньому.

"І один із варіантів — поки що на рівні обговорення — це передавання функцій ТЦК якимсь цивільним органам. Тобто, можливо, вивести зі Збройних сил чи з Міністерства оборони. Але це — один із варіантів", — пояснив Чернєв.

Нагадаємо, що в Одесі працівники одного з військкоматів декілька годин утримували медиків. Через це під будівлею територіального центру комплектування розпочалися протести.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.06.2024 10:36