Роберт Фіцо та Денис Шмигаль. Джерело: Telegram-канал українського прем'єр-міністра

Словаччина підтримала вступ України до ЄС: із чим пов’язана зміна риторики проросійського Фіцо

Словаччина бажає допомогти Україні в інтеграції до Європейського Союзу. Братислава не чинитиме перешкод на шляху Києва до вступу в ЄС.

Таку несподівану заяву зробив прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо під час брифінгу з українським колегою Денисом Шмигалем.

За словами Фіцо, його країни візьме участь в Глобальному саміті миру, який відбудеться у Швейцарії з 15 по 16 червня.

Підсумовуючи зустріч з українським колегою, Фіцо заявив, що сторони сьогодні схвалили дорожню карту щодо співпраці між країнами. Зокрема прем'єр виступив із засудженням російської агресії, заявивши, що вторгнення стало порушенням міжнародних угод. Він додав, що Київ і Братислава можуть співпрацювати в гуманітарній і цивільній сферах.

У тому ж числі прем'єр висловив підтримку Україні на її шляху до Європейського Союзу.

"Ми не є країною, яка чинитиме перешкоди на вашому шляху. Навпаки, ми хочемо допомогти", — запевнив Фіцо.

Як відомо, в четвер, 11 квітня, прем‘єр-міністр України здійснив візит до Словаччини та зустрівся з її політичним керівництвом. Як відзначав Шмигаль, на порядку денному — співпраця у сфері енергетики, логістика, торгівля, підтримка Формули миру президента України.

Нагадаємо, декілька днів тому новообраний президент Словаччини Петер Пеллегріні заявив, що шукатиме шляхи комунікації з країною-агресоркою Росією. Проте це відбудеться вже після завершення війни в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.04.2024 16:30