На фото: Лі Хуей. Джерело: Sputnik

Спецпредставник Китаю відвідає Україну, але і Росію не омине

Спеціальний представник уряду Китаю у справах Євразії Лі Хуей відвідає Україну. Візит також запланований до Росії.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства закордонних справ Китаю.

Турне посадовця почнеться 2 березня. Крім України він відвідає Росію, Польщу, Францію та Німеччину. 

"Спеціальний представник уряду Китаю у справах Євразії Лі Хуей відвідає Росію, штаб-квартиру ЄС, Польщу, Україну, Німеччину та Францію", — заявив речник МЗС Мао Нін.

За його словами, мета візиту — провести "другий раунд човникової дипломатії для просування політичного вирішення української кризи".

Раніше міністр закордонних справ Китаю Ван Ї заявив, що даний час найголовніше — встановити мир в Україні шляхом перемовин. За його словами, єдиним виходом із кризи є політичне рішення.

Варто зазначити, що наприкінці квітня минулого року влада Китаю призначила спецпредставника з євразійських справ в Україні. Ним став Лі Хуей. Варто зауважити, що раніше він обіймав посаду посла Китаю у Росії. Крім того, у 2019 році російський диктатор Путін нагородив Лі "Орденом Дружби".

Нагадаємо, 17 лютого, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся з очільником МЗС Китаю Ван Ї на полях Мюнхенської конференції з безпеки. У ході зустрічі вдалося обговорили шляхи відновлення справедливого та міцного миру в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.02.2024 15:08