Трагічний випадок у Запорізькій області. Джерело: Telegram Сергія Стерненка

"Справа не розвалилася": в Офісі генпрокурора спростували фейки про розслідування щодо загибелі бійців 128-ї бригади

Деякі Telegram-канали поширили неправдиву інформацію, що "кримінальна справа за інцидентом загибелі бійців під час нагородження в прифронтовому селі на Запоріжжі розвалилася в суді". Але такі повідомлення не відповідають дійсності.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України.

"Кримінальне провадження за фактом недбалого ставлення до військової служби за ч. 4 ст. 425 КК України розслідують слідчі ДБР за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону. На теперішній момент триває комплекс слідчих дій, призначено судові експертизи", — йдеться в повідомленні.

Окремо у відомстві зазначили, що стосовно командира бригади склали адміністративний протокол Кодексу про адміністративні правопорушення України щодо невчасного повідомлення про подію. За наслідками розгляду протоколу суд закрив провадження в адміністративній справі у зв’язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення.

"Разом із тим зазначена обставина жодним чином не впливає на стан розслідування кримінального провадження. Також це не звільняє особу від кримінальної відповідальності у разі встановлення та доведення її вини", — пояснили в Офісі генерального прокурора.

Загибель військових на Запоріжжі: що відомо

У прифронтовому селі на Запоріжжі 3 листопада 2023 року російська ракета вдарила по скупченню військових, яких вишикували для урочистостей до дня ракетних військ та артилерії. 128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада підтвердила загибель 19 українських військовослужбовців.

Працівники Державного бюро розслідувань зареєстрували кримінальне провадження за фактом загибелі військових і мирних мешканців під час обстрілу населеного пункту в Запорізькій області. У ДБР назвали його одним із пріоритетних завдань.

Нагадаємо, що командир 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади Дмитро Лисюк приїхав на нагородження військових із запізненням. Він прибув уже після атаки по скупченню бійців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.05.2024 21:39