Фото: Офіс президента

"Справді підтримає нас": Зеленський відреагував на виділення США $20 млрд для України

Президент Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення 23 жовтня відреагував на рішення США ухвалити надання Україні 20 мільярдів доларів. Ці кошти є забезпечені замороженими активами Російської Федерації. 

Про це повідомив глава держави у своєму вечірньому зверненні.

"Є зараз важлива новина зі Сполучених Штатів: Америка ухвалила рішення надати 20 мільярдів доларів. Це кошти, які забезпечені замороженими російськими активами", — сказав Зеленський.

Президент також зазначив, що це частина рішення "Великої сімки" про 50 мільярдів доларів для України — для захисту та стійкості України. 

"Це те, що справді підтримає нас. І важливо реалізувати це вже цього року. Дякую Сполученим Штатам, дякую всій "Групі семи", — додав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 23 жовтня рада Європейського Союзу остаточно підтримала надання Україні позики на 35 мільярдів євро у межах великого кредиту G7, який буде погашений коштом майбутніх доходів від заморожених російських активів.

Раніше Зеленський заявляв, що Україна робить усе можливе для того, щоб бути у сильній позиції у питанні можливих переговорів з Російською Федерацією. Водночас цей процес буде залежати від виборів у Сполучених Штатах Америки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.10.2024 21:16