Фото: Міноборони США

США готуються оголосити про новий пакет військової допомоги для України, — Politico

Керівництво Сполучених Штатів Америки незабаром оголосить про новий пакет військової допомоги для нашої держави. Він буде переданий Збройним силам України з метою посилення контрнаступу.

Про це повідомляє PoliticoВарто відзначити, що наразі невідомо, яка допомога буде включена у новий пакет. Водночас джерело наголошує, що про надання додаткової зброї буде оголошено на початку наступного тижня.

Видання додає, що українські військові чекають на прибуття основного бойового танка M1 Abrams від США, який планують поставити вже на початку вересня. Вважається, що саме він допоможе прорвати оборонні рубежі Росії. 

"Але в міру того, як контрнаступальна операція триває, чиновники Міноборони очікують, що контрнаступ просуватиметься, принаймні, до осені й, можливо, до зими", — пише Politico.

Нагадаємо, 25 липня Сполучені Штати Америки оголосили про надання Україні нового пакету військової допомоги. Його оцінили у 400 мільйонів доларів.

Відзначимо, переважна більшість мешканців Сполучених Штатів Америки підтримують постачання зброї Україні для захисту від російської агресії. Вони вважають, що така допомога демонструє Китаю та іншим суперникам США бажання захистити американські інтереси та союзників. Такими є результати опитування Reuters/Ipsos, яке проводилося 26-27 червня. Підсумки показали різке зростання у США підтримки надання зброї Україні: 65% респондентів схвалюють постачання озброєнь у порівнянні з 46% в травневому опитуванні.

Раніше повідомлялось, що Сполучені Штати Америки все ще чекають від європейських чиновників остаточного плану підготовки українських пілотів на винищувачах F-16. Його мають затвердити у Білому домі перш ніж програма почнеться.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.08.2023 06:50