Дональд Трамп. Джерело: AP

Трамп пообіцяв закінчити війну в Україні "ще до своєї інавгурації"

Колишній президент США Дональд Трамп заявив, що в разі перемоги на президентських виборах 2024 року "ще до інавгурації" врегулює війну між Росією та Україною. Зараз він є одним із претендентів у кандидати на найвищу американську посаду.

Про це повідомив АР. Таким чином, за його словами, він припинить "нескінченний потік американських скарбів в Україну" та звернеться до європейських союзників із проханням відшкодувати США витрати на відновлення запасів.

У матеріалі журналістів ідеться про те, що невідомо, чи наполягатиме Трамп на тому, аби Росія пішла з території в Україні, яку вона захопила під час війни.

Крім того, Трамп також заявив, що буде підтримувати Ізраїль у його війні з ХАМАСом і зусилля щодо "знищення" цього бойового угруповання. Він також заявив, що продовжить "фундаментальну переоцінку" мети та місії НАТО.

Медійники нагадали, що значна частина президентської кампанії 2024 року проходила на тлі розслідувань щодо колишнього президента США Дональда Трампа і подальших звинувачень проти нього. Але менш ніж за рік до дня виборів Трамп домінує в перегонах за номінацію від республіканців і вже виклав широкий набір політичних цілей на випадок перемоги на другий термін.

Його ідеї та навіть питання, на яких він найбільше зосереджується, кардинально відрізняються від пропозицій президента Джо Байдена.

"Якщо плани Трампа вдасться реалізувати, то вони означатимуть кардинальну перебудову уряду, яка, можливо, матиме більше наслідків, ніж під час його першого терміну. Його президентство, особливо перші дні, було позначене хаосом, міжусобицями та хвилею поспіхом написаних указів, які швидко скасовували суди", — йдеться в статті.

Раніше стало відомо, що колишній президент США Дональд Трамп відмовився від візиту до України у відповідь на запрошення українського президента Володимира Зеленського, який в інтерв'ю телекомпанії NBC запросив Трампа в Україну і заявив, що за 24 хвилини пояснить йому, що той не зможе досягнути мирного врегулювання російсько-української війни за добу.

Нагадаємо, що наприкінці жовтня у США Палата представників обрала нового спікера. Ним став республіканець-трампіст Майк Джонсон, який свого часу блокував допомогу Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.11.2023 12:38