Затримання порушників на кордоні зі Словаччиною. Джерело: ДПСУ

Три групи ухилянтів намагалися пробратися в Словаччину: прикордонники затримали порушників

Українські прикордонники затримали декілька груп чоловіків. Порушники намагалися незаконно перебратися до Словаччини.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України (ДПСУ).

"Рух першої групи у бік державного кордону зафіксувала фотопастка. Затримали невідомих під час подолання ними загороджувального паркану", — йдеться в повідомленні.

Прикордонники додали, що друга група чоловіків наважилася на "подорож" за кордон через гірську та лісисту ділянку, небезпечну для життя.

"Про перебування ще однієї сторонньої особи біля державного рубежу сповістив сигналізаційний комплекс. Прикордонний наряд виявив порізаний колючий дріт і юнака, який розпочав утікати. Його затримали за кількасот метрів від кордону", — зазначили в ДПСУ.

Ще двоє порушників на контроль разом із паспортами надали довідки військово-лікарських комісій і тимчасові посвідчення військовозобов’язаного. Однак документи виявилися підробленими.

"На всіх правопорушників складено адміністративні протоколи, а чоловікам, які використовували фальшиві документи, загрожує кримінальна відповідальність", — підсумували в Держприкордонслужбі.

Нагадаємо, напередодні українські прикордонники розповіли, що звернення на телефон "Довіра" врятувало життя чоловіку, який намагався незаконно перетнути українсько-молдовський кордон. Дорогою у сусідню країну він зустрів вовків і виліз на дерево, де його й виявили прикордонники.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.02.2024 21:52