Джон Кірбі. Джерело: Пентагон

У Білому домі розповіли, чи підтримують зв’язок з Україною щодо подій у Курській області

Сполучені Штати Америки наразі не готові до будь-яких офіційних коментарів стосовно ситуації в Курській області. Однак Білий дім підтримує зв’язок з українською стороною на тлі прориву кордону.

Про це заявив радник Білого дому з комунікацій у сфері національної безпеки Джон Кірбі. Його слова цитує "Голос Америки".

"Я думаю, що залишу тут місце, аби дозволити Україні так чи інакше розповідати про свої воєнні операції. Ми підтримуємо зв’язок із нашими українськими колегами та працюємо над тим, щоби краще зрозуміти, що вони роблять, які їхні цілі, яка їхня стратегія", — сказав журналістам представник Білого дому.

Водночас Кірбі відмовився дати характеристику ситуації в Курській області, пояснивши це тим, що варто дочекатися, поки у Вашингтона буде краще уявлення про події на території російського регіону.

Також він запевнив, що українська армія не порушувала обмежень, які США наклали на удари вглиб російської території американською зброєю.

"Вони використовують її в зоні, де ми раніше казали, що можуть використовувати зброю США для транскордонних ударів. Кінцева мета тут - допомогти Україні захистити себе, і ми просто подивимося, що про це скаже Україна", — акцентував Джон Кірбі.

Нагадаємо аналітики авторитетного видання Politico зазначали, що наступ Збройних сил України у Курській області Росії отримав "зелене світло" від міжнародних союзників. Партнери не чинять жодного тиску на Україну.

Зокрема, "зелене світло" дала нашій державі Німеччина, яка вважає, що Україна має повне право на самооборону, і вона не обмежується лише територією України. До того ж багато політиків консервативної опозиції Німеччини підтримують і використання німецької зброї на території Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.08.2024 19:36