Колаж: TrueUA

У британській розвідці визначили головне завдання Путіна перед березневими виборами

Російському диктатору Володимиру Путіну треба вирішити цілу низку проблему до березня, коли відбудуться президентські вибори. Зокрема, війна проти України та скорочення витрат на житлово-комунальне господарство призвели до масових відключень тепла й електрики на території Росії в умовах зими.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

За останні місяці в 16 населених пунктах Росії відбулися збої в опаленні. В умовах мінусової температури вони ускладнюють проблему, яка переслідувала російські міста та селища протягом десятиліть, але, ймовірно, стала ще гострішою через російську політику воєнного часу.

За даними британських розвідників, Росія завжди віддавала пріоритет військовим витратам на реінвестування в громадську інфраструктуру, особливо після вторгнення в Україну 2022 року. Багатьом регіональним урядам запропонували взяти на себе тягар проблем за скорочення асигнувань із Москви, що призвело до падіння витрат на технічне обслуговування.

Крім того, мобілізація, ймовірно, призвела до нестачі робочої сили у всіх галузях, включаючи кваліфікованих інженерів-теплотехніків і сантехніків.

"Путін доручив міністру з надзвичайних ситуацій Олександру Куренкову забезпечити постачання мешканців теплом і електрикою. Розв’язання цієї проблеми, ймовірно, є ключовим завданням Путіна перед майбутніми президентськими виборами в Росії", — зробили висновок у Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський під час брифінгу для представників балтійських ЗМІ у Латвії заявив, що до березня окупанти, найімовірніше, спробують провести цілу низку наступів на фронті. Таким чином російське військове керівництво намагатиметься отримати у війні проти України якісь успіхи перед "переобранням" диктатора Володимира Путіна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.01.2024 12:59