Пожежа на російському військовому об'єкті. Скріншот із відео

У Челябінську заарештували 16-річного підлітка за підпал бомбардувальника

У неділю, 7 січня, Тракторозаводський районний суд Челябінська відправив під арешт 16-річного підлітка з Дагестану. Його звинувачують у замаху на диверсію на російському військовому об'єкті.

Про це повідомило російське видання Meduza.

За версією слідства підліток, ім'я якого не називають, підпалив бомбардувальник на челябінському військовому аеродромі "Шагол". Журналісти зазначали, що літак встигли оперативно загасити.

Працівники ФСБ затримали обвинуваченого 5 січня. У спецслужбі тоді заявили, що підліток причетний до спроби диверсії в січні 2024 року за завданням спецслужб України. Під час затримання в нього вилучили "засоби зв'язку та носії інформації, що містять його фотозвіти та листування з українськими кураторами". Принаймні так стверджували у ФСБ.

Крім того, у спецслужбі заявили, що під час оперативно-розшукових заходів встановили причетність обвинуваченого «до скоєних у листопаді та грудні 2023 року підпалів на об'єктах зв'язку та залізничної інфраструктури» у Дагестані.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України раніше заявляло, що на челябінському військовому аеродромі "Шагол" у ніч на 4 січня згорів бомбардувальник Су-34. У соцмережах ГУР публікували відео бомбардувальника, який горів. Наскільки серйозні ушкодження отримав літак, залишилося незрозуміло.

"Шагол" — це військовий аеродром в поблизу російського Челябінська. На аеродромі базується 108 тренувальний авіаполк Челябінського авіаційного училища та другий змішаний авіаполк 21 змішаної авіадивізії Повітряно-космічних сил Росії.

Нагадаємо, в ніч на 4 січня на аеродромі "Шагол", що поблизу Челябінська, згорів винищувач-бомбардувальник Су-34. У Головному управлінні розвідки показали ефектне відео загоряння ворожого літака.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.01.2024 16:54