Фото ілюстративне. Джерело: міністерство оборони Республіки Білорусь

У ДПСУ прокоментували ситуацію зі стягненням білоруських військ до кордону з Україною

Ситуація на кордоні Чернігівщини з Білоруссю не змінилася. Однак прикордонники запевняють, що наразі вона "спокійна та повністю контрольована".

Про це повідомило "Суспільне Чернігів" із посиланням на речницю Чернігівського прикордонному загону Галину Шеховцову.

Як відомо, за даними української розвідки, Білорусь стягнула до кордону з Україною свою армію та "вагнерівців". Київ закликав Мінськ не робити "трагічних для власної країни помилок".

"За даними української розвідки, збройні сили Білорусі під виглядом навчань зосереджують особовий склад, техніку, танки, артилерію, реактивні системи залпового вогню та протиповітряну оборону в Гомельській області біля північних кордонів України. Зафіксовано також найманців колишньої ПВК "Вагнера", — зазначила Шеховцова.

Своєю чергою, в міністерстві закордонних справ України зауважили, що проведення навчань поблизу кордону та Чорнобильської АЕС створюють загрози національній безпеці України та світовій безпеці загалом.

"Закликаємо посадових осіб Білорусі не робити трагічних для власної країни помилок під тиском Москви, а її збройні сили — припинити недружні дії та відвести війська від державного кордону України на відстань, що перевищує дальність ураження наявних у Білорусі систем вогню", — йдеться у заяві.

У МЗС наголосили, що Україна ніколи не робила та не збирається робити жодних недружніх дій проти білоруського народу.

"Застерігаємо, що у разі порушення кордону, Україна використає всі необхідні заходи для самооборони, і всі скупчення військ, об'єкти та шляхи постачання в Білорусі стануть законними цілями для ЗСУ", — заявили дипломати.

Нагадаємо, керівник Центру протидії дезінформації Ради національної безпеки та оборони Андрій Коваленко заявив, що українцям не варто хвилюватись через зосередження особового складу та військової техніки Республіки Білорусь в Гомельській області біля північних кордонів нашої держави. Ці заходи мають на меті винятково "інформаційні загрози".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.08.2024 11:18