Фото: КМДА / ілюстративне

У Києві внаслідок атаки "шахедів" пошкоджено багатоквартирний будинок, — КМВА

У ніч на 17 жовтня російська армія знову атакувала столицю України ударними безпілотниками. Внаслідок атаки "шахедами" в Деснянському районі Києва пошкоджено багатоквартирний житловий будинок.

Про це у Telegram-каналі повідомляє Київська міська військова адміністрація. 

Там зазначили, що російські дрони заходили на Київ хвилями та з різних напрямків, а повітряну тривогу у столиці з вечора середи й протягом ночі оголошували чотири рази. Сумарно, за даними КМВА, небезпека у місті тривала три з половиною години. 

"Крім загрози БпЛА одна з тривог була повʼязана із загрозою застосування ворогом балістичної зброї. Внаслідок злагодженої роботи протиповітряної оборони та інших частин Сил оборони, всі російські БпЛА які були виявлені в повітряному просторі над Києвом та на підступах до міста, були знешкоджені", — йдеться у заяві адміністрації.

Попередньо, як заявив начальник КМВА Сергій Попко, внаслідок атаки російських ударних дронів в Деснянському районі Києва пошкоджено багатоквартирний житловий будинок. За оперативною інформацією, на трьох поверхах будинку було пошкоджене скління вікон та внутрішнє оздоблення кімнат. Даних щодо потерпілих не надходило.

За даними Інституту вивчення війни, російська армія провела модернізацію ударних безпілотників типу "Шахед", що суттєво вплинуло на їхню маневровість. Тепер ворожі дрони літають швидше і на більшій висоті.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Литвиненко заявив, що хоча українська енергетика вже продемонструвала вміння відновлюватися у складних умовах, російські агресори не припинятимуть спроб її знищити. Нові масовані удари можуть відбутися з початком осінньо-зимового періоду.

Раніше керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко повідомив, що російські загарбники накопичують ракети на аеродромах, де базується стратегічна авіація. Ймовірно, таким чином ворог готується до нових масованих ударів по Україні.

Станом на ранок четверга, 17 жовтня, російська армія вивела військові кораблі в акваторію Чорного моря. Один з них є носієм крилатих ракет типу "Калібр".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.10.2024 08:01