Фото ілюстративне. Джерело: delfi.lv

У Латвії підрахували, скільки разів російські літаки наближалися до її кордону цього року

Над Балтійським морем біля зовнішнього кордону територіальних вод Латвії зафіксували 109 випадків появи російських військових літаків. Це підрахунки лише від початку цього року.

Про це повідомили агенції LETA в Національних збройних силах Латвії. Інформацію оприлюднило видання Delfi.

Для порівняння: минулого року зафіксовано 159 випадків.

Наприклад, цього тижня Повітряні сили Латвії повідомили, що патрульні літаки НАТО вилетіли з військової бази в Лієлварді та вирушили на виклик, щоб ідентифікувати російський літак Іл-20, який регулярно літає над Балтійським морем без транспондера або плану польоту.

За останні місяці Швеція, Фінляндії й інші країни північної частини Європи неодноразово фіксували порушення повітряного простору російськими бомбардувальниками. Це сталося вперше з того часу, коли ці країни стали повноправним членом НАТО.

Нагадаємо, що в березні літаки Північноатлантичного альянсу над Балтійським морем перехоплювали два російські винищувачі. Крім того, там перебував і російський транспортний літак Ан-72. Інциденти сталися в міжнародному повітряному просторі на північ від Польщі.

Зокрема, два французькі літаки Mirage 2000-5 перехопили два російські літаки Су-30. Одразу після цього французькі винищувачі отримали нове завдання, де вони також перехопили російський Ан-72, що летів у міжнародному повітряному просторі на північ від Польщі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.09.2024 16:18