Фото ілюстративне. Джерело: Telegram-канал Андрія Садового

У Львові обіцяють 50 тисяч грн кожному, хто підпише контракт із десантно-штурмовими військами чи морською піхотою

Одноразову виплату у розмірі 50 тисяч гривень виплачуватимуть тим, хто перебуває на військовому обліку на території Львівської міської територіальної громади та підписав контракт із військовими частинами десантно-штурмових військ та морською піхотою.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

"Це перший крок, який ми можемо зробити. Звичайно, є багато проблем як у місті, так і в країні. Але кожне місто має насамперед думати про тих, хто на передовій. Нема іншого пріоритету, крім захисту суверенітету нашої держави. Тож якщо є дівчата і хлопці, які мають намір стати добровольцями в конкретних військах, маємо їх підтримати. Це те найменше, що можемо зробити", — зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Ці війська мають специфічні завдання — "проламувати" оборону ворога.

"Тож якщо туди люди приходитимуть самі, усвідомлено, то від міста така мотивація є дуже важлива. Ми не очікуємо одразу великих результатів, але це вже щось", — пояснив начальник Галицько-Франківського Центру комплектування Львова, полковник Сергій Кучинський.

Представник Міністерства оборони України Олексій Бежевець теж наголосив на тому, що "всі засоби, які дозволяють належним чином комплектувати сили мотивованими людьми — це прекрасно, і такі ініціативи від міста є добрими".

Управління соціального захисту Львівської міської ради вже працює над порядком надання одноразової виплати, на найближчому пленарному засіданні сесії це питання розглянуть депутати.

Нагадаємо, що Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки ухвалив рішення щодо рекомендації до другого читання законопроекту про удосконалення порядку і використання військового обліку та набуття статусу ветерана війни під час дії воєнного стану.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.01.2024 11:20