Денис Шмигаль і Дональд Туск. Джерело: Telegram українського прем'єра

У Мінагрополітики розповіли, коли домовляться українські та польські аграрії

Наступного тижня продовжать перемовини українські та польські аграрні асоціації. На переговорах ітиметься про транзит збіжжя й інших продуктів, а також розблокування кордону.

Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

За його словами, у перші два тижні квітня запланована широка зустріч польської й української делегацій, на якій аграрії двох країн можуть знайти спільну мову. Очікується, що це також може стати основною для домовленостей на міждержавному рівні.

Висоцький наголосив, що на зустрічах між Україною та Польщею вперше відбулася "настільки профільна та фахова дискусія".

Заступник міністра зауважив, що тепер повинні за напрямками асоціації відпрацювати кожну галузь, чиї представники брали участь у перемовинах. Йдеться про таку продукцію, як малина, сік, мед, яйця, зернові, м'ясо птиці.

Висоцький розповів, що в результаті вони мають фіналізувати домовленості вже у готовому вигляді. Конкретний результат, як сподівається Київ, можна очікувати навіть уже перші тижні квітня.

Як відомо, 28 березня Україна разом із Польщею та Європейським союзом провела переговори щодо розблокування кордону та пошуку спільних позицій, зокрема, щодо зернового питання.

Зустріч урядових делегацій відбулася у Варшаві. Від України був присутній прем'єр-міністр Денис Шмигаль, з польського боку – його колега Дональд Туск. За її результатами підписано спільну заяву. Наступні такі консультації мають відбутися наступного року в Києві. За словами Шмигаля, український уряд розробив п'ять кроків, спрямованих на розв'язання цієї проблеми.

Нагадаємо, що 29 березня представники України розкритикували заступника аграрного міністра Польщі Міхала Колодзейчака через його "дивну" поведінку під час переговорів. Водночас польський посадовець відкидає усі звинувачення, хоча асоціації сусідньої країни підтвердили слова українських представників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 31.03.2024 23:14