Енергетичне обладнання Україні від союзників. Джерело: Міненерго

У Міненерго повідомили, скільки тонн енергетичного обладнання отримала Україна від союзників (фото)

Після відновлення російських атак на енергетику Україна отримала від партнерів понад 2,3 тисячі тонн енергетичного обладнання. Його надали 14 країн світу, які є нашими надійними союзниками.

Про це повідомила прес-служба Міненерго.

"Після відновлення російських атак на енергетику до України надійшло 184 вантажі гуманітарної допомоги у вигляді енергетичного обладнання загальною вагою 2 335,8 тонни", — йдеться в повідомленні.

У відомстві додали, що допомогу надали 14 країн, а саме — Австрія, Естонія, Ірландія, Італія, Латвія, Литва, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Фінляндія, Чехія, Швеція, Об’єднані Арабські Емірати.

"Ми дуже цінуємо підтримку наших партнерів, які допомагають українському енергетичному сектору в ці складні часи. Надане обладнання використовується для ремонтів і відновлення об’єктів, які ворог продовжує нещадно обстрілювати", — зазначив міністр енергетики Герман Галущенко.

У Міненерго уточнили, що серед отриманого обладнання — трансформатори, сонячні панелі, генератори, а також електродвигуни, газові труби, кабель та інше обладнання, необхідне для проведення ремонтів. Близько 1 900 тонн з отриманого обладнання вже розподілено між 57 енергетичними компаніями, які постраждали від ворожих атак.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд нещодавно повідомив у звіті, що Росія за два роки повномасштабної війни завдала значної шкоди енергетичному сектору України. Загальна сума збитків становить понад 56 мільярдів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 05.07.2024 17:08