Колаж: TrueUA

У Міненерго пояснили, чи вплине на ситуацію зі світлом скасування переходу на літній час

Українські урядовці переконані, що споживання електроенергії не збільшиться після скасування переведення годинників на літній час. У цьому плані ситуація залишається стабільною.

Про це розповів заступник міністра енергетики України Микола Колісник в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Як і зазначав міністр енергетики Герман Галущенко, не постраждає енергосистема від скасувань переходу часу. Ситуація залишається стабільною, і це жодним чином негативно не вплине", — заявив заступник міністра.

На запитання про те, чи не прогнозує Міненерго збільшення споживання через скасування літнього часу, Колісник відповів негативно.

Також заступник міністра енергетики розповів, що причиною покращення ситуації з електроенергією в Україні стали погодні умови. Це пов’язано з тим, що впродовж останніх днів спека спадає.

Як відомо, нещодавно Верховна Рада ухвалила законопроект щодо обчислення часу в Україні. Документ скасовує переведення годинників на літній час. Тобто сезонного переходу часу на території України більше не здійснюватимуть.

Нагадаємо, що 2024 року в останню неділю жовтня в Україні востаннє переведуть стрілки годинника.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 21.07.2024 14:59