На фото: Оксен Лісовий. Джерело: Facebook

У Міносвіти пояснили, як навчатимуться школярі у разі блекаутів

Наразі 80% українських шкіл обладнані альтернативними джерелами електроенергії та опалення. Водночас у випадку блекауту школи будуть ключовими осередками навчання, адже онлайн-освіта буде неможливою через відсутність електрики.

Про це в інтерв'ю виданню "BBC Україна" повідомив міністр освіти Оксен Лісовий. Посадовець наголошує, що міністерство готується до сценарію, коли взимку може статися блекаут через російські атаки.

Він зауважив, що в умовах відключення світла, особливо незрозумілих графіків або аварійного відключення, школа стає єдиним осередком, де дійсно буде можливо навчатися. За його словами, під час блекаутів онлайн-освіти не буде. 

На запитання щодо того, чи будуть відключення світла у школах та чи є у влади план на випадок блекауту, Лісовий відповів, що уряд розглядає різні сценарії розвитку подій, включно з оптимістичними. За його словами, влада й енергетики працюють, аби вони стали реальністю.

"Сьогодні у нас вже більше ніж 80% шкіл обладнані альтернативними джерелами електроенергії та опалення", — додав міністр.

Лісовий зауважив, що для навчальних закладів, які не мають сховищ та альтернативних джерел енергії, впроваджуватимуть асинхронне навчання. 

"Асинхронне навчання. Будемо пропонувати ресурси нашої школи онлайн, будемо пропонувати вчителям записувати уроки та скидати дітям, щоб вони могли продивитися й отримати завдання. Будемо приймати, знову ж таки, гнучкі рішення", — наголосив він.

Нагадаємо, раніше керівник напряму розвитку мобільного інтернету Мінцифри Станіслав Прибитько повідомляв, що усі мобільні оператори — Київстар, Vodafone і lifecell — станом на сьогодні не готові на 100% до блекаутів в Україні, які можливі взимку. В середньому під час тривалих відключень громадяни будуть зі зв'язком чотири години.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 23.09.2024 11:41