Майя Саду. Джерело: Infotag

У Молдові заявили про близькість "геополітичної можливості" розв'язання питання Придністров'я

Президент Молдови Майя Санду не виключає, що впродовж наступних декількох років з'явиться "геополітична можливість" для розв'язання питання Придністровського регіону. Однак нейтральний молдовський статус постійно намагається порушити Росія.

Про це повідомив Infotag.

"Для нас, як і раніше, основною метою залишається підтримання миру та стабільності в країні. Ми намагаємося розв'язувати питання поетапно, без особливого галасу... Мешканці лівобережжя теж хочуть жити в мирі, зараз вони налякані, оскільки регіон межує з Україною. Ми будемо демонструвати позитивні ефекти євроінтеграції — і я не уявляю, як там можуть відмовитися від євроінтеграції", — сказала президент.

За словами Санду, основною проблемою залишається присутність російських військ.

"Ми бачимо, як "кремлівські слуги" тут із ранку до вечора висловлюють занепокоєння нейтралітетом Молдови. Але статус нейтралітету Молдови порушує винятково Росія. Жодна інша країна не порушує нейтралітет", — сказала Санду.

Раніше президент Молдови Майя Санду заявляла, що Росія підкуповує виборців, які пройшли в листопаді на місцевих виборах.

Окрім того, Кишинів намагається боротися з російською пропагандою. У жовтні 2023 року в Молдові заблоковано доступ до 22 пропагандистських телеканалів Росії. Після цього й інших кроків проросійська партія "Шор" організовувала протести з метою скинути чинний уряд і вимагала імпічменту президента Майї Санду. Однак ці спроби не увінчалися успіхом.

Нагадаємо, раніше Санду зазначала, що не відкидає спроб втручання Росії в осінні вибори. Вона пояснила, що зброєю Кремля є дезінформація та маніпуляція.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.02.2024 18:20