Фото: Петр Сійярто. Джерело: X (Twitter) Золтана Ковача.

Угорщина пояснила, чому виступає проти членства України в НАТО

Україна не повинна вступати до Північноатлантичного альянсу, адже через це виникає ризик прямого конфлікту НАТО з Росією.

Про це повідомив речник уряду Угорщини Золтан Ковач, посилаючись на слова міністра закордонних справ країни Петра Сійярто.

"Міністр наголосив на суперечності в підході НАТО, зазначивши, що, хоча деякі лідери пропонують тісніші зв'язки, вони знають, що повноправне членство неможливе", — пише Ковач на своїй сторінці у соцмережі X (Twitter). 

За словами Сійяро, його країна погодилася на декларацію саміту НАТО лише в тому випадку, якщо рішення стосовно майбутнього членства України буде одноголосно підтримано всіма членами Альянсу. Зокрема, очільник МЗС Угорщини розкритикував зміну критеріїв для того, щоб бути хорошим союзником Північноатлантичного альянсу, які передбачають підтримку України, а не зосередження на колективній обороні та внутрішній силі країн-членів.

Нагадаємо, 27 червня Петер Сійярто повідомляв, що Будапешт підтримує "мирний план", запропонований Китаєм і Бразилією, у якому не йдеться про відновлення територіальної цілісності України. Він також висловив подяку Китаю за внесок держави "у боротьбу за мир".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.07.2024 00:46