На фото: Патрік Тернер. Джерело: сайт НАТО

У НАТО зробили заяву щодо ризику ядерної ескалації з боку Москви

Північноатлантичний альянс продовжує вживати заходів ядерного стримування. Наразі в Альянсі не бачать серйозного ризику будь-якої ескалації з боку Москви.

Про це в інтерв'ю "Укрінформу" заявив старший представник НАТО в Україні Патрик Тернер. Посадовець наголосив, що Росія вже довго "брязкає" ядерною зброєю.

За його словами, існує загроза, що такі дії російської влади можуть дестабілізувати й підривати заходи ядерного стримування. Втім, за останніми оцінками Альянсу, наразі не існує серйозного ризику будь-якої ядерної ескалації з боку Росії.

"НАТО спостерігає за тим, що відбувається в реальності, та, зокрема, за ядерною доктриною РФ. З погляду цієї реальності в НАТО не бачать ознак підготовки до "іншої ядерної політики Росії", — зауважив він.

Також посадовець додав, що Північноатлантичний альянс існує задля оборони та стримування і має всі можливості, необхідні для захисту союзників, і його така поведінка російської влади не зупинить. На думку Тернера, у такій сфері зайва риторика — марна.

"Ми й надалі будемо спокійними та виваженими, приймаючи рішення, необхідні для підтримки України", — додав посадовець.

Нагадаємо, раніше очільник німецької федеральної розвідувальної служби Бруно Каль повідомляв, що військові зіткнення Росії та Північноатлантичного альянсу можливі вже до 2030 року. Від Кремля виходить пряма військова загроза Німеччині й іншим західним країнам, які зараз є союзниками України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.10.2024 14:00