Фото: kmr.gov.ua

У ніч на п'ятницю окупанти знову атакували Київ: скільки ворожих цілей знищила ППО

У ніч на 2 червня російські терористи в черговий раз атакували Київ. Сили протиповітряної оборони знищили понад 30 повітряних цілей ворога.

Про це повідомляє КМВА у Telegram.

"Пуски ракет були здійснені зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Каспію, ймовірно - крилатими ракетами типу Х-101/555. Синхронно з різних напрямків Київ атакували БпЛА, за попередніми даними — боєприпаси Shahed, що баражирують", — йдеться в повідомленні КМВА.

За попередніми даними, у повітряному просторі над Києвом та навколо столиці силами та засобами протиповітряної оборони було виявлено та знищено понад 30 повітряних цілей різного типу. Зазначається, що інформації про руйнування та постраждалих немає.

Атака Києва 1 червня

У ніч на 1 червня російські терористи вкотре завдали ракетного удару по Києву. Внаслідок падіння уламків ворожої ракети загинуло троє людей, в тому числі й дитина.

Чоловік загиблої жінки розкрив деталі трагедії. Він розповів, що укриття для місцевих жителів просто не відкрили. За словами чоловіка, охоронець лікарні в Деснянському районі був у нетверезому стані, тому він з родиною не зумів потрапити в укриття.

Поліція Києва вже розпочала кримінальне провадження щодо ситуації із закритим бомбосховищем під час обстрілу столиці в ніч на 1 червня. Правоохоронці обіцяють покарати усіх винних осіб.

Крім того, правоохоронці розпочали слідчі дії у Київській міській державній адміністрації через ситуацію з укриттями.

Нагадаємо, у четвер, 1 червня, спікер оперативного командування "Південь" Владислав Назаров повідомив, що Росія зосередила у Чорному морі чотири носії "Калібрів". Ворог може випустити по Україні 20 ракет.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.06.2023 06:16