Джон Кірбі. Джерело: "Голос Америки"

"У них закінчуються боєприпаси": Білий дім знову звернувся до Конгресу США затвердити допомогу Україні

Оскільки в українських військових закінчуються боєприпаси на Донбасі, то вони відходять на другу та третю лінії оборони. Тому зволікати з наданням допомоги більше не можна.

Таку тезу вкотре висловив радник Білого дому з питань комунікацій у сфері національної безпеки Джон Кірбі. Його цитує "Голос Америки".

"У них закінчуються боєприпаси на Донбасі, й вони зараз відходять на другу та третю лінії оборони. Росіяни продовжують намагатися тиснути в західному напрямку. Українцям потрібна підтримка, й вона потрібна зараз", — наголосив посадовець Білого дому.

Таким чином він прокоментував розгляд законопроекту про допомогу Україні в американському Конгресі.

"Час має значення", — акцентував Кірбі.

Як відомо, Сенат США затвердив законопроект, що передбачає додаткове фінансування на пріоритети національної безпеки США. Він містить приблизно 60 мільярдів доларів для України. Палата представників Конгресу ще не винесла законопроект на голосування.

Спікер Палати представників республіканець Майк Джонсон припустив, що допомогу для України можуть проголосувати окремим законопроектом. Він сказав, що розраховує на голоси представників Демократичної партії, щоби затвердити допомогу.

Кірбі також зазначив, що США дбають, аби допомога Україні не зашкодила безпеці США. Це питання "викликає занепокоєння", адже "ми досягнули точки, коли наша власна національна безпека та наші власні операційні плани під загрозою, це питання, від якого не можна відвертати увагу".

Нагадаємо, міністр юстиції України Денис Малюська запевнив учора, що конфіскацію російських активів і проекти про допомогу Україні Конгрес Сполучених Штатів Америки може розглянути одним пакетом. Зараз там припускають таку ймовірність.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.03.2024 22:17