Фото: vinnytsia-museum.in.ua

У печерах Лаври запланували реконструкцію: що відомо

На території Києво-Печерської лаври у печерах, де зберігаються мощі, проведуть реконструкцію. Це станеться одразу після закінчення роботи спеціальної комісії.

Про це розповів голова Державної служби етнополітики та свободи совісті Віктор Єленський, повідомляє "Великий Київ".

Вже після реконструкції буде вирішуватись питання щодо відновлення монашого життя для тих, хто відмовився від Московського патріархату.

"Обстежують (комісія Мінкульту, — ред.) корпус за корпусом. Ми пам’ятаємо, як на лаврських храмах висіли оголошення "Тут за розкольників і уніатів не моляться". Зараз цього, слава богу, немає. Залишилось, щоб спеціалісти дообстежили, прийняли в державну власність. А потім після певної реконструкції – бо там є потреба реконструкції, наприклад, печер, – буде вирішено, в який спосіб буде продовжуватися монаше життя", — сказав Єленський.

Нагадаємо, комісія Міністерства культури та інформаційної політики продовжує свою роботу в Києво-Печерській лаврі. За квітень у користування держави повернули третину від всієї кількості майна, що перебувало в безоплатному користуванні УПЦ МП.

Нагадаємо, спеціальна комісія Мінкульту, яка працює на території Києво-Печерської лаври, зафіксувала жахливий стан деяких приміщень святині. Один із корпусів опечатали, слідчі почали проводити процесуальні дії. 

Міністр Олександр Ткаченко заявив, що на території лаври є ще одне приміщення, яке належить заповіднику. Представники Української православної церкви Московського патріархату не пускають до нього спецкомісію Мінкульту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.05.2023 14:37