Колаж: TrueUA

У столиці зростає кількість важкохворих на covid-19

Якщо 1 серпня в столичних лікарнях перебували 87 пацієнтів, то станом на 20 серпня їх вже 130. При цьому за останню добу до медичних закладів за допомогою звернулися 34 людини. Це майже вдвічі більше, ніж кількість госпіталізованих напередодні.

Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Київської міської державної адміністрації Валентина Гінзбург, посилаючись на аналіз статистики госпіталізацій пацієнтів із коронавірусною інфекцією.

"Також спостерігається тенденція зростання рівня захворюваності й серед дітей", — зауважила вона.

За її словами, ще одним фактом, що викликає занепокоєння, є збільшення кількості хворих, які потребують кисневої підтримки та підключення до апаратів штучної вентиляції легень.

Департамент охорони здоров’я вкотре нагадав про необхідність дотримуватися протиепідемічних безпекових заходів.

"Намагайтеся частіше мити руки або використовуйте дезінфектанти щоразу, коли торкалися предметів загального використання. За можливості, відмовтеся від перебування в багатолюдних закритих приміщеннях, а якщо це необхідно — використовуйте захисні маски. Пам’ятайте, що маски необхідно регулярно змінювати. Це стосується й багаторазових — майте при собі декілька, а наприкінці дня їх треба прати перед наступним використанням. Щодня робіть вологе прибирання вдома, провітрюйте приміщення, адже використання кондиціонера при зачинених вікнах підвищує ризики розповсюдження інфекції. І обов’язково залишайтеся вдома при найменших ознаках недуги. Протестуйтеся та розпочинайте лікування під наглядом свого лікаря і не наражайте на небезпеку оточення", — закликала Валентина Гінзбург.

Нагадаємо, 9 серпня заступник міністра охорони здоровʼя, головний санітарний лікар України Ігор Кузін розповідав, що на території України циркулює декілька підтипів covid-19. Серед них — штам FLiRT, від якого в Івано-Франківській області померла 80-річна жінка.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 20.08.2024 20:17