Фото: Жозеп Боррель. Джерело – Фото: japannews

У ЄС закликали передати Україні далекобійні ракети: подробиці

Союзники повинні передати Україні далекобійні ракети, адже Києву необхідно посилювати військове озброєння. Неабияке занепокоєння у Євросоюзі виникає після масованих обстрілів Росією української території.

Таку заяву у соцмережі X зробив дипломат Європейського Союзу Жозеп Боррель.

Він провів телефонну розмову з польським міністром закордонних справ Радославом Сікорським, в якій політики "розділили все більше занепокоєння щодо посилення російських повітряних атак на українську цивільну інфраструктуру".

"Ми погодилися з необхідністю посилення нашої військової підтримки України, зокрема у вигляді ракет дальнього радіуса дії та зенітних ракет", — йдеться у повідомленні Борреля.

Сікорський з Боррелем також обговорили шляхи посилення заходів проти обходу санкцій, які запроваджені проти РФ, через те, що "значно збільшений європейський експорт до третіх країн може бути реекспортований до Росії".

Нагадаємо, 2 січня російські терористи здійснили масовану атаку на Київ. Окупанти гатили по столиці різними типами ракет, у тому числі гіперзвуковими "Кинджалами". Загалом у просторі Києва та області Сили протиповітряної оборони знищили 61 ракету, з них — близько 10 "Кинджалів".

Також під час обстрілу Києва 2 січня частина збитої ворожої ракети влучила в один з лікувальних закладів міста, де проходять реабілітацію поранені та травмовані захисники України.

Варто відзначити, що масовані атаки Російської Федерації по Україні не залишились без уваги Європейського Союзу. Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що Москва відповість за свої воєнні злочини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.01.2024 07:57