Фото: Pixabay

У Європарламенті пропонують позбавити Грузію статусу кандидата на членство в ЄС: у чому причина

Євродепутатка Віола фон Крамон закликала Євросоюз позбавити Грузію статусу кандидата на вступ після сутичок між силовиками та мітингувальниками у Тбілісі.

У своєму дописі в соцмережі X Віола фон Крамон наголосила, що насильство проти протестувальників у Грузії, які вийшли на мирну демонстрацію проти закону про "іноагентів", повинне зіткнутися з конкретними наслідками.

Зокрема, на думку євродепутатки, необхідно позбавити Грузію статусу кандидата на вступ до ЄС, який був наданий країні в грудні минулого року.

До того ж, через сутички правоохоронців та мітингувальників, Віола фон Крамон пропонує зупинити європейське фінансування проектів Грузії, запровадити санкції проти проросійського олігарха та фактичного керівника партії влади Бідзіни Іванішвілі і заборонити в'їзд для депутатів, які голосували за суперечливий закон.

У Європарламенті закликали позбавити Грузію статусу кандидата на членство в ЄС

Скріншот допису Віоли фон Крамон у соцмережі X

Нагадаємо, ввечері 30 квітня біля будівлі парламенту Грузії в Тбілісі відбулася чергова акція протесту проти ухвалення закону Про прозорість іноземного впливу або так званого закону про "іноагентів". Під час мітингу відбулися і сутички із правоохоронцями. Зокрема, силовики застосували проти мітингувальників сльозогінний газ і водомети. Через це протистояння із поліцейськими десятки людей постраждали. 

Крім того, пізніше стало відомо, що вночі 1 травня в Тбілісі на акції протесту проти закону про "іноагентів" спецназівці побили очільника найбільшої в країні опозиційної партії "Єдиного національного руху" Левана Хабеішвілі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.05.2024 16:38