Фото ілюстративне зі соцмереж

У Закарпатському ТЦК прокоментували інформацію про обшуки: що пояснили військові

Обшуки в середу, 21 серпня, відбулися не в Хустському районному територіальному центрі комплектування (ТЦК) і не в його начальника Василя Зубатова, як повідомляли ЗМІ. А стосувалися вони військово-лікарської комісії (ВЛК).

Про це повідомили в офіційній заяві Закарпатського обласного ТЦК. Таким чином у військкоматі фактично "відхрестилися" — мовляв, ВЛК не є частиною ТЦК і складається з цивільних лікарів.

"Закарпатський обласний ТЦК і СП офіційно заявляє, що інформація про нібито проведені обшуки в Хустському РТЦК і СП і в начальника Хустського РТЦК і СП Василя Зубатова є абсолютно неправдивою та безпідставною. Такі твердження не мають під собою жодних доказів і є відвертим наклепом", — йдеться в повідомленні.

У ТЦК наголосили, що обшуки стосуються винятково діяльності ВЛК і є частиною перевірки "певних порушень" у сфері медичних оглядів.

"Підрозділи, підпорядковані Закарпатському обласному ТЦК, не мають жодного стосунку до цих слідчих дій", — підсумувала прес-служба Закарпатського обласного територіального центру комплектування.

Нагадаємо, 19 серпня стало відомо, що за перешкоджання законній діяльності Збройних сил України й інших військових формувань і наданні неправомірної вигоди начальників Бориспільського та Бучанського територіальних центрів комплектування, а також їхнього спільника, триматимуть під вартою без права на заставу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 21.08.2024 21:18