Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

У ЗСУ назвали напрямок фронту, де інтенсивність боїв помітно знижується

Російські окупанти активно застосовують авіацію на Півдні України. Однак у цьому регіоні інтенсивність боїв знижується. Лише в районі села Кринки рашисти пробують подекуди атакувати невеликими групами.

Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Порівняно з минулим тижнем інтенсивність бойових дій знижується. Якщо говорити про Запорізьку область, тобто про Оріхівський і Гуляйпільський напрямки, то там третій день "нуль" бойових зіткнень. Те, що стосується штурмів росіян на землі, сьогодні з початку доби до 16 години не зафіксовано наступальних спроб противника", — зазначив він.

За його словами, бойова активність відбувається тільки на лівобережжі Дніпра, де українські підрозділи продовжують утримувати плацдарми, зокрема, в районі села Кринки.

"Там відбуваються невеликі спроби атакувати піхотними підрозділами чисельністю до відділення без бронетехніки. Однак противник успіху не має, втрат позицій не допущено", — зазначив речник ОСУВ "Таврія".

Водночас він додав, що окупанти застосовують авіацію, зокрема, завдають ударів керованими авіабомбами — за цю добу їх скинули шість. Також росіяни обстрілюють Запорізьку та Херсонську області десятками некерованих авіаційних ракет, працює артилерія.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що Росія вивела частину військ з Півдня України та повернула їх на свою територію, щоб спробувати відбити вторгнення сил Києва, що посилюється, на Курську область.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.08.2024 23:15