Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Участь Росії в Саміті миру прямо пов’язана з реалізацією Плану перемоги, — Зеленський

Представники Росії візьмуть участь у Саміті миру тоді, коли вдасться реалізувати План перемоги України. Тоді також можна буде стверджувати про успішне втілення "Формули миру".

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу на третьому парламентському саміті "Кримської платформи".

"Коли та якщо План перемоги буде повністю реалізовано, ми побачимо Росію на саміті миру. Ми побачимо реалізовану "Формулу миру", ми побачимо повністю відновлену дієвість цілей і принципів Статуту ООН", — зазначив він.

Український президент наголосив, що План перемоги України розрахований на те, щоби позбавити Росію альтернатив, на які вона розраховує, крім справедливого миру.

Він пояснив, що перший пункт плану — це геополітика та запрошення України в НАТО, другий — оборона, третій — стримування Російської Федерації. Четвертий пункт українського плану передбачає економічну співпрацю, п'ятий — безпеку.

"Росія ухиляється від справжньої дипломатії та не хоче віддавати вкрадене, але треба примушувати їх зробити це. Тобто треба посилювати Україну та наші з вами спільні позиції", — акцентував Володимир Зеленський.

Як відомо, 23 жовтня президент провів зустріч із представниками українського громадянського суспільства. З ними очільник держави обговорив, зокрема, План перемоги.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан переконаний, що План перемоги українського президента Володимира Зеленського нібито передбачає розширення війни. Водночас угорці повинні визначитися, чи хочуть воювати проти Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.10.2024 11:58