Фото: МЗС України

Україна домовилася про безвізовий режим зі ще однією країною

У четвер, 8 серпня, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та очільник МЗС Маврикію Маніш Гобін підписали угоду щодо безвізового режиму. Зустріч відбулася у столиці Маврикію — місті Порт-Луї.

Як повідомляє прес-служба МЗС, це перший візит очільника МЗС України до Маврикію з часу встановлення двосторонніх відносин у 1992 році.

Відповідна угода відкриває нові можливості для бізнесменів та інвесторів з Маврикію, адже спростить їх робочі поїздки до України. Водночас після завершення війни ця угода посприяє зростанню кількості українських туристів на Маврикії.

"Угода набуде чинності після завершення внутрішніх процедур в обох державах", — йдеться у повідомленні.

Маврикій та Україна

Фото: МЗС України

Зокрема, Кулеба та Гобін окремо детально проговорили розвиток торгівлі та інвестицій між Україною та Маврикієм, який є однією з найуспішніших економік серед африканських країн. Ця держава має найвищий валовий внутрішній продукт (ВВП) за паритетом купівельної спроможності та посідає перше місце серед африканських країн у Всесвітньому рейтингу глобальної конкуренції Світового банку.

Також міністри домовилися про подальші кроки щодо підготовки укладення угоди про взаємне просування та захист інвестицій і угоди щодо уникнення подвійного оподаткування, які суттєво пожвавлять економічну та торговельну співпрацю, адже вони сприятимуть залученню інвестицій в Україну та її відновленню.

"Дмитро Кулеба особливо привітав зацікавленість маврикійських бізнесів у відбудові України. Він запросив Маврикій взяти участь у Конференції з відновлення України наступного року в Римі", — наголосили в МЗС.

Нагадаємо, у липні Україна узгодила з Норвегією продовження лібералізації вантажних перевезень. Наразі транспортний безвіз з Осло продовжено до 30 вересня цього року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.08.2024 17:00